fbpx


Heart of Lapland is the local destination company that seeks to develop and market the tourism industry in Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix and Övertorneå.

Follow Us
GO UP

Upplev Baskeri Skärgård

Letar du efter något att göra till dig och familjen? Då har du hittat rätt! Här är en upplevelse utöver det vanliga som passar dig som är en del av en äventyrlig barnfamilj perfekt. Men den funkar givetvis precis lika bra med ett kompisgäng.

Med skipper Olof Stålnacke vid rodret tar vi oss ut till Kallskär, ön där Robinsondeltagarna bodde under inspelningen hösten 2020. Med Kalixvinden i håret och höjt huvud njuter du av att inte göra någonting annat än att färdas över havet och glömmer för en stund vad du är där för att göra. Men så snart du ser att båten siktar in sig mot att gå mot land tävlingsnerverna ge sig till känna igen!

Ni kliver ur båten och kollar er förväntansfullt runt för att se vad ni känner igen och inte från tv-programmet. Samtidigt som ni fascineras över hur vackert det är. Strax därefter är det dags för den första tävlingen. Utmaningarna du kommer att få testa är allt från att göra upp eld till att gräva fram gömmor i sand. Rätt snart får du veta om det är så lätt som det verkar från tv-soffan! Vinnarlaget vinner en skattkista fylld med skatter inför ert nästa äventyr.

Landkrabba?
Då kan du välja att göra samma upplevelse men utan båtturen. Då sker samlingen istället vid Frevisörens camping där ni tar er vidare till aktiviteterna som genomförs i liknande terräng som på Robinsonön. Den aktiviteten tar cirka 6 timmar.

Vill du inte tävla?
Då går det alldeles utmärkt att boka en båttur till ön enbart för att upptäcka. Gör det extra mysigt genom att boka fika.

Upplev Baskeri Skärgård

Kontaktperson: Olof Stålnacke
Telefon:072-544 57 22
Mail: olof.stalnacke@telia.com
Webb: upplevbaskeriskargard.se
Instagram: @upplevbaskeri