fbpx


Heart of Lapland is the local destination company that seeks to develop and market the tourism industry in Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix and Övertorneå.

Follow Us
GO UP

Nordic Life Experience

Här är en aktivitet för dig som vill uppleva skärgården för egen maskin i kajak och samtidigt få möjligheten att komma naturen riktigt nära. Kajaken tar sig nämligen fram nästintill knäpptyst längs vattenytan och ger dig goda chanser att få se djurlivet i sitt naturliga ostörda habitat.

Vill du förhöja upplevelsen kan du boka med en guide som visar er runt i Kalix från kust till skärgård. Ni inleder då med en säkerhetsgenomgång och ger er sedan iväg mot skärgårdens största ö Rånön följt av Getskär/Renskär som ingår i Likskärs Naturreservat. Platsen är historiskt viktig för fiskarna och den lokala befolkningen och tillsammans med guiden utforskar ni ön och får ta del av kulturminnen som bevarats. Kvällen avslutas med vedeldad bastu och ett dopp i havet. Middagen tillagar ni tillsammans och när det är dags för att sova övernattar ni i varsitt tält. Morgonen därpå äter ni frukost och säger sedan adjö till denna vackra plats i skärgården, och påbörjar paddlingen tillbaka till fastlandet. En lättare lunch kommer serveras på vägen.

Känner du dig inte tillräckligt äventyrlig för en övernattningstur?
Då kanske det hade passat bättre att bara hyra en kajak över dagen? Eller varför inte testa fatbike eller hydrobike? Hydrobike är precis som det låter, en cykel som möjliggör att du kan cykla på vattenytan. Och fatbike är en cykel som har bredare däck än vanligt som gör att den blir stabilare på till exempel hala rötter och ger större valfrihet på vägar än en vanlig cykel. Perfekt för dig som vill ut och upptäcka!

Nordic Life Experience

Kontaktperson: Mattias Johansson
Telefon: 070-20 90 390
Mail: info@nordiclifexp.se
Webb: nordiclifexp.se/
Instagram: @nordiclifeexperience