fbpx


Heart of Lapland is the local destination company that seeks to develop and market the tourism industry in Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix and Övertorneå.

Follow Us
GO UP

Expedition Midnattssol – ö-expedition i midnattssolens glans

Expedition Midnattssol passar dig som vill komma lite närmare den “äkta” Robinsonupplevelsen. Den är för dig som vill fylla dina lungor med den friska havsluften och känna sanden mellan tårna, på riktigt. För frågan är om du egentligen kan komma närmare än så här utan att själv delta i tv-programmet? Här sover du faktiskt en natt på den ön där lag Syd hade sitt läger. Dessutom får du en unik möjlighet att uppleva nationalparken, Haparanda Skärgård, på den ljusaste tiden på året när nätterna är lika ljusa som dagarna i kombination med yoga mitt i naturen, vandring och smakupplevelser av norrbottnisk mat tillagad vid lägerelden. Och varje kväll efter dagens äventyr kryper du ner i sovsäcken och somnar under bar himmel. Kan det bli mycket mysigare?

Expeditionen inleds med en introduktion på Seskarö Herrgårn med Erika Medström och Maria Söderholm, boende på Seskarö. Båda två har gedigen kunskap om öarna och livet i skärgården och blir lite som vistelsens lagledare och bidrar med en lokal och personlig touch.

Skärgården i Bottenviken är en lekplats för naturälskaren och består av hundratals, pittoreska öar. Och vi kommer ta oss fram genom varierande vegetationsområden med allt från långa sandstränder till karga skogar. Efter vistelsen kommer du ha lärt dig mer om ö-livet i denna del av Sverige när vi besökt tre av dem – Sandskär, Seskarö och Seskar-Furö. Mellan öarna färdas vi med båt vilket ger en ytterligare vinkel att uppleva skärgårdens omgivningar från, med vinden i håret och ro i sinnet. Vilken frihetskänsla!

Expeditionens rutt kan komma att ändras beroende på väder, men eftersom vi är äventyrare förblir vi givetvis ute ändå. Se därför till att packa för alla väder.

Erikas Matsalar

Kontaktperson: Erika Medström
Telefon: 070-589 12 42
Mail: erika.medstrom@haparanda.se

Maria Söderholm, Travel Producer & Guide Los Angeles/Seskarö

Kontaktperson: Maria Söderholm
Telefon: 070-589 12 42
Mail: maria.v.soderholm@gmail.com
Webb: mariasoderholm.com
Instagram: @mvsoderholm