fbpx


Heart of Lapland is the local destination company that seeks to develop and market the tourism industry in Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix and Övertorneå.

Follow Us
GO UP

Ice & Light Village

Är hotell och sova under bar himmel för basic för dig? Vill du bo någonstans som är lite lyxigare och Instagram-vänligt men samtidigt nära naturen? Privat och avskärmat men med personlig service? Då kan Ice & Light Village vara något för dig.

Här bor du inte bara stilrent och ljust i en modern stuga strax utanför Kalix centrum. Allt är dessutom inkapslat i ett iglooformat skal för att du ska kunna ta in omgivningarna genom de stora fönstrena. Något som gör det till en nästintill futuristisk Robinson-upplevelse! Resebloggaren Swedish Nomad har till och med utsett det till ett av 15 annorlunda hotell i Sverige som alla borde få uppleva tillsammans med Icehotel, Treehotel och Glashuset i Dalsland (som var en del av det uppmärksammade “The 72 hour Cabin”).

Frukost serveras i en liten korg utanför dörren på morgonen och middag i form av tapasbricka kan du välja att boka till från Davids kitchen. Eller så tar ni er en tur till andra sidan bron och Kalix centrum för att besöka närmaste mataffär eller restaurang.

Det finns möjligheter att skräddarsy din upplevelse med allt från att spela golf på den natursköna Linnébanan till att paddla kajak, cykla fatbike eller bara ta en promenad. Eller så passar ni på att bara vara i varandras sällskap samtidigt som ni njuter av Kalixälven från uteplatsen och lyssnar på tystnaden. Kanske är du rent av här i ditt eget sällskap för att “bara vara”? Vilken lyx! Som ägarna säger själv – det är den perfekta platsen för de speciella tillfällena.

Ice & Light Village

Kontaktperson:Maarit Lindvall
Telefon: 070-322 47 74
Mail: info@ice-and-light.com
Webb: www.ice-and-light.com
Instagram: @iceandlightvillage