fbpx


Heart of Lapland is the local destination company that seeks to develop and market the tourism industry in Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix and Övertorneå.

Follow Us
GO UP

Haparanda Stadshotell

Här är ett alternativ för dig som vill ha en lite lyxigare Robinson upplevelse. På Haparanda stadshotell blir du strandad bland sammetsmöbler, silverbestick, strykta vita dukar, klirrande glas och middag i stearinljusets mjuka sken. Istället för att sova i vindskydd väljer du något av de 92 rummen – antingen i Suite, Superior eller Standard. Och som alternativ till enbart blåbär och lav till middag får du här välja bland måltider i kontinental standard. Allt planerat av restaurangens köksmästare som kombinerar de lokala bären med andra regionala delikatesser som potatis, fisk, löjrom, grönsaker, svamp, ren, vilt kött och fågel.

Här finns även möjlighet att byta ut lägerelden till andra lite mer ombonade mötesplatser i form av Blå salongen, Gröna salongen och det inredda vardagsrummet. För även om du kanske inte är någon gulaschbaron varken i humöret eller i plånboken så förtjänar du att få spendera några timmar i lite extra sus och dus. Och då har du verkligen hamnat på rätt plats. För här, på Swedish Laplands äldsta cityhotell, har nämligen spioner, agenter, arkitekter och helt vanliga människor bott i samband med sina gränsöverskridande upplevelser sedan 5 december 1900 då hotellet invigdes. På den tiden var du tvungen att komma in välklädd och hotellet hyrde ut frack och hatt så du kunde delta i festligheterna. Men idag är du givetvis välkommen in precis som du är, oavsett om du är agent eller lekfull Robinson-överlevare.

Från stadshotellet tar du dig smidigt ut på de äventyr som lockar just dig. Oavsett om det är ett besök vid nationalparken, löjromssafari eller shopping.

Haparanda Stadshotell

Kontaktperson: Susanne Wallin
Telefon: 0922-614 90, 070-680 40 41
Mail: susanne@haparandastadshotell.se
Webb: www.haparandastadshotell.se
Instagram: @haparanda_stadshotell