fbpx


Heart of Lapland is the local destination company that seeks to develop and market the tourism industry in Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix and Övertorneå.

Follow Us
GO UP

Cape East

En av deltagarna i säsongens Robinson förklarade tydligt sitt missnöje till Haparanda under ett avsnitt. Som tittare trodde du kanske då att det hade något med platsen i sig att göra. Men vi är istället fullt övertygade om att det handlade om en gnutta avundsjuka när det kom till deltagarnas insikt att övriga i tv-produktionen bodde på Cape East. Både svenska- och finska inspelningsteamet bodde ju faktiskt där. Och vi kan förstå deras avundsjuka, för även om tvål och schampo anses som en lyx när du deltar i Robinson så finns det betydligt mer än så på Cape East.

Cape East är nämligen ett prisbelönt spa beläget på Sveriges östligaste fastlandspunkt och består av flera plan. Antingen så kan du välja att slå du dig ner på en av de 150 platserna i den Mayatempel inspirerade bastun, som också är en av världens största. Eller så kanske du hellre doppar tårna i någon av poolerna? Antingen inne eller så simmar du ut i den stora utomhuspoolen med utsikt över gränsen mot Finland. Känner du dig lite extra modig kanske du hoppar ner i isvaken? Eller så provar du dunderduschen där 100 liter iskallt vatten forsar ner över din kropp. Är du för stunden less på äventyr och det sociala spelet så slår du dig istället ner i relaxrummet och njuter av utsikten mot Torneälven med tilltugg. När du spaat klart så går du tillbaka till hotellrummet, som finns i Standard, Superior, Conning, Svit eller Mansion Svit.

Vill du utmana dig själv och familjen med något mer?
Då kanske aktiviteten “I Robinsons fotspår” är något för er. Med en guide alternativt på egen hand med karta till hjälp visas du till örådet, en av stränderna där tävlingar genomfördes samt växthuset från Gränslandet så att ni kan upptäcka miljön på nära håll. Eller varför inte boka en skärgårdstur med båt tillsammans med erfarna Innala tours som i tre generationer varit verksamma i Haparanda skärgård. Är du ute efter ännu mer spänning och fysisk aktivitet – då tycker vi att du ska boka in dig och några kompisar för att testa Robinson-hinderbanan som är öppen mellan 15 juni till 15 augusti. Får du blodad tand och vill utmana dig ännu mer får du se till att boka in dig på träningshelgen med Robinsontema 13-14 november 2021.

Cape East

Kontaktperson: Johanna Salmi
Telefon: 0730-713 620, 0922-800 790 vx
Mail: johanna.salmi@capeeast.se
Webb: www.capeeast.se
Instagram: @capeeast_hotelspa